Poradna GPS lokátory


Autor: | Vloženo: 25.03.2013 000 21:20 | Témata: Poradna GPS lokátory

GPS Přijímače

Dobrý den , mám Samsung S5570 Galaxy mini, systém Android a používám ho na Geocasching. GPS je velmi nepřesná a potřebuji poradit jaký GPS Bluetooth receiver mám použít pro přenější lokaci. Díky za radu

  • 26. března 2013 - Oficiální zástupce obchodu QuillCz.Cz

    Dobrý den,
    co znamená velmi nepřesná? GPS všeobecně jsou velmi nepřesné, proto je otázka důležitější než se může zdát. S jakoukoliv GPS když projdete stejnou trasu, nikdy nebude dle dat z GPS stejná. Obecně se mezi TOP řadí Garmin. Pokud počítáte s tím, že při Geocaschingu vám GPS "najde" kešku na centimetry, tak to vás musím zklamat. Přesnost je spíše na metry a nejvíce ji ovlivňují vysoké budovy, stromy,apod. Měření ovlivňuje samozřejmě i použitý SW. Existují techniky měření, které odchylku dokáží zmenšit na minimum. Telefon však nebude vhodným měřidlem. Z hlediska topografie je to spíše hračka.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Zýková

      26. března 2013 - Zýková

      Dobrý den, to znamená že pokud dojdu s telefonem k místu které hlédám v podstatě celkem náhodně a podle GPS v telefonu mám jít například ještě 40 metrů jinam. V lese není možné najít podle ní určitý bod protože se po několika krocích mění směr i zvdálenost.
      Kamarád používá receiver GPT 800 Bluetooth a telefon ho navede cca na 2 metry k hledanému místu. Ale tento produkt již zřejmě není v prodeji. Nechci si kupovat GPS ráda bych to vyřešila tím to přídavným zařízením. Můžete mi něco doporučit?
      Děkuji moc za pomoc


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.