Poradna HOLUX M-241

Autor: | Vloženo: 07.03.2013 000 17:10 | Témata: Poradna HOLUX M-241

Ez tour hlásí potřebu jiného klíče rozhraní API MAP GOOGLE.

Holux fungoval bez problému, poruch nastala během měsíce.Nelze používat mapy cz? Děkuji za radu

  • Mluno

    Mluno

    14. března 2013

    To už tu nedávno bylo, já jsem byl ten, kdo na to upozornil. Já jsem poslední dobou stahoval data offline a zobrazoval jsem je v geosetteru, ale je to přesně jak řikáte.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Přemek

      14. března 2013 - Přemek

      Chyba se vyskytuje i u jiných PC a Holuxech. Kdyby se Vám to podařilo odstranit, dejte vědět, já si na to netroufnu. Předem díky.


    • Mluno

      14. března 2013 - Mluno

      S tim já nic neudělám, to je prostě tim, že programátor, aby mohl využívat API google map (tj. aplikakčí rozhraní, kterým se dostává k mapám), musí mít od společnosti google klíč. Posledně se to vyřešilo tim, že byla vydaná nová verze, čili ten klíč zřejmě nejde nijak zadávat. Čili i kdyby se nám podařilo vygenerovat si vlastní klíče (viz druhá hláška), neni je kam zadat, je to tam někde natvrdo. Musíme asi počkat na novou verzi programu a ta to zase vyřeší na rok.
      Zajímavý, že geosetter (www.geosetter.de) funguje několik let bez problémů, nevím, jak to s těmi klíči dělá. Tam jsem si akorát musel zřizovat účet na geonames (to proto, abych se dozvěděl, že Praha se jmenuje Praha, respektive, abych to nemusel do fotek vepisovat ručně).
      Nemám u sebe tu gpesku, abych vyzkoušel, jestli jde stahovat data, ale pokud ano, stačí je uložit (exportovat) i jako něco jiného než projekt eztour (ideální je gpx) a prohlédnout si ji právě v tom geosetteru. Předtim to bylo horší, musela se ta chybová hláška odklikat mnohokrát, aby se vůbec daly importovat data z přístroje, teď je to jen 2x.


    • Přemek

      14. března 2013 - Přemek

      Já to také řeším exportem dat, nejraději do cykloserver, stejně mají lepší mapy. Díky za komentář.


    • Mluno

      14. března 2013 - Mluno

      Ještě jsem se pro jistotu kouknul na aktualizace; na webu holuxu (http://market.holux.com... případně jen holux.com a proklikat se) je verze 2.1 datovaná 17.12.2012, kde zdá se mapy fungujou. Já tim, že to normálně používám na počítači, co je offline (tam mam snad ještě původní verzi co byla u toho na CD), a na online počítač už přicházim s hotovými trasami, tak jsem to ani nepostřehnul.
      Takže to vypadá, že tu zbytečně plašíme, protože problém je už nějakou dobu vyřešený. Ale jak řikám, naposleddy to bylo cca před rokem - visí to tu mezi uzavřenými dotazy - takže mi to nedává naději zase na víc než rok.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.