Poradna HOLUX M-241

Autor: Anonym | Vloženo: 02.08.2012 000 17:23 | Témata: Poradna HOLUX M-241

Anonym

Dobíjecí / alkalické baterie

Dobrý den, na stránkách výrobce varují před dobíjecími bateriemi a doporučují používat pouze nedobíjecí alkalické. Máte někdo zkušenosti. Nacpat do toho tři baterky týdně dohromady za skoro dvě stovky se mi nezdá jako velká výhoda ceny.

  • karpi

    karpi

    7. srpna 2012

    používám to a skutečně jsem nakonec skončil u těch alkalickejch.. (případně pak lithiovejch) dobíjecí články tam často nejdou už z toho prostého důvodu, že mají o zlomeček milimetru větší průměr a nejdou z toho pak dostat pořádně ven (dovnitř po určitym úsilí ano). Obyčejný nemá ani cenu zkoušet, jsou hned vybitý.

    Tento Holux M-241 mi jinak sloužil ku veškeré spokojenosti a sloužil by i dál, kdyby se nerozpadlo zavírání. Zkoušel jsem to nějak přebastlit, ale to fungovalo zase jenom chvíli..
    Jak lze nalézt i různě na webu, tak ten kontakt ve víčku a způsob zavírání je skutečně nejslabší místo tohoto jinak výborného přístrojku...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • Mluno

    Mluno

    8. srpna 2012

    Používám s nabíjecími (Ni-mh) a bez problémů. Tohle je spíš otázka na výrobce jak to myslí, protože na jedné straně píše "do not use ..." ale přímo na přístrojku je mezi všemi nápisy AA Nimh battery tak nevim. Spíš než průměr by podle mě mohlo vadit menší napětí, 1,2 voltu u nabíjecích namísto 1,45 u alkalických, ale nevadí (to vadí třeba u hodin nebo dalších pidizátěží které se na těch 1,5V spoléhají, tady myslim má ta alkalická taky 1,2 a když ne hned tak po chvíli určitě). (Vyklepávání baterií je orpavdu někdy problém, ale zatim se mi vždy povedlo dostat ven baterii bez použití nástrojů, oni nemají mít větší průměr, ale oni nějak časem nabývají, asi tim přetlakem při nabíjení. Nové baterky jsou v pohodě a dva roky staré panasoniky už tam skoro ani nedostanu. Jinak je to perfektní využití pro baterky, které foťák už nechce. Vydrží loggovat třeba jen 6 hodin namísto 18, ale je to lepší než je vyhodit (kromě toho mi aspoň přístrojek nezabírá baterie pro foťák).)
    Takže závěr je, že s nabíjecími to přinejmenším funguje a důvod proč by se neměly používat neznám.
    Vylomení víčka se taky bojim. Ale rozhodně by tim u mě neskončil, myslim že podobnou opravu bych zvládnul, i kdybych měl za nějakou tu desetikačku pořídit externí držák baterie, nebo zařídit nějak napájení přes USB (vzniklo by sice ohromé monstrum, ale zase vyvedení napájení na drátky by umožnilo použít třeba buřt s větší kapacitou). Je to skutečně nejslabší místo a je div, že jsem ho ještě nerozbil (a to už mi několikrát dost tvrdě spadnul).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.