Poradna CPA T300

Autor: | Vloženo: 18.10.2014 000 19:00 | Témata: Poradna CPA T300

Dobijeni

Mam ho v aute, ale nebavi me chodit ob-den menit baterii. Zkousel jsem pripojit nabijecku do micro usb, ale zarizeni se samo po nekolika dnech vypne.
Povedlo se nekomu vyresit tento problem? Jinak maka paradne.

  • Martin

    Martin

    26. října 2014

    Tohle zařízení mám jen pár dní. Ještě nemám SIM kartu a tak jsem pouze nabil baterky a zkusil to zapnout ze simkou z mobilu a odzkoušet zda to vůbec funguje. O tomto problému už vím od svého kolegy, který již T300 má delší dobu. Ten to vyřešil elegantně. Měl doma strojek z quartz budíku. ten měl tu vlastnost, že vydržel pípat více jak dvě hodiny. Kontaktem, který spínal to pípání, tak spíná napájení nabíječky, která každých 24 hodin nabíjí na dobu zhruba dvou hodin, což mu stačí na dobití baterky v T300. Já to budu asi řešit způsobem, že baterku nahradím napájecím zdrojem podobným tomuto. http://www.flajzar.cz...; http://www.flajzar.cz.... (na pozici D2 dát dvě diody, aby výstupní napětí bylo raději sníženo více, těch 4,5V by mohlo být pro T300 moc) Tímto bude zařízení napájeno ze zálohovaného zdroje 12V, který mi již napájí autoalarm, to pro případ že by zloděj odpojil akumulátor. Další dražší možností jsou spínané hodiny viz třeba http://www.2racing.cz... nebo http://www.solfoton.eu.... Prostě jde o to v určitém časovém intervalu na chvilku přerušit napájení nabíječky a ta obnoví nabíjení akumulátoru v T300.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Pepa

      26. října 2014 - Pepa

      Ahoj,
      diky za odpoved. Takze pokud tomu dobre rozumim tak casovac aby jednou za 24 hodin na 2 hodiny pripojil nabijecku.
      Skoda ze to nedomysleli... jinak prijimac maka jak ma.


    • Martin

      26. října 2014 - Martin

      Může to být i na opak. Jde jen o to na chvilku přerušit napájení od nabíječky (5V), nebo napájení nabíječky samotné (12V). Po té se obnoví nabíjení akumulátorku v T300. jinak ty spínací hodiny jde sehnat na eBay za 155,- Kč poštovné free. ;-) http://www.ebay.com... . Hodit to do krabičky s zásuvkou a je vystaráno. Navíc si přesně stanovíte kdy a jak dlouho se má nabíjet.


    • Martin

      26. října 2014 - Martin

      Jinak jestli jste Pepa z Heřmanova městce, tak si o tom můžeme promluvit osobně v bažině v Chotusicích :-) a pokud ne, tak se omlouvám.


    • Pepa

      27. října 2014 - Pepa

      Ahoj, jsem to ja...v bažině si zabubláme :)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.