Poradna Canmore GP-102+

Autor: | Vloženo: 18.11.2015 000 17:52 | Témata: Poradna Canmore GP-102+

Lze toto zařízení použít jako externí GPS modul, který bude pouze posílat informace o poloze do mého tabletu?

  • Mluno

    Mluno

    27. listopadu 2015

    To bych také rád věděl, ale zdá se že tu nikdo neodpovídá. V jedné recenzi na alza si někdo chválí, že se po připojení k PC chová jako mass storage, což umožˇuje jednoduché stažení dat - také proto mě to zajímá (GPS modul na sériový port už mám), ale to by znamenalo, že se nemůže zároveň chovat jako sériový posrt, který by do PC odesílal nmea (samozřejmě byly by varianty jak obě funkce skloubit, ať už přes třídu složeného zařízení nebo nějakým nastavením v menu).No a právě jsem si chtěl ověřit, jestli to je s tím mass storage pravda (to by totiž velmi usnadnilo budoucí zacházení, zatímco flešku podporuje kdeco, sofware s proprietárním protokolem bude vyžadovat konkrétní verzi windows a pod.), proto mě to zajímalo, zdá se, že jediný způsob je si to koupit a vyzkoušet a případně do 14 dnů vrátit, ale to dělat nechci, na to nemám dost drzou povahu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Mluno

    Mluno

    21. ledna 2016

    Tak se mi podařilo získat další informace. Podařilo se mi totiž si to od jednoho člověka na den půjčit poté, co jsem mu pomáhal s instalací.
    Toto zařízení je za ty peníze naprosto zlaté. Zaznamenaná trasa je ve skvělém souladu se skutečností (ovšem že nemůžu hodnotit časovou polohu, ale na mapě vidím, že jsem se pohyboval po ulicích a ne skrz domy a podobně). Kromě GPS obsahuje i teploměr, barometr, gyroskop a magnetický kompas, až to skoro vypadá, že funkce GPS je tam jakoby navíc. Tlak podle zobrazovaného čísla asi ukazuje nepřepočítaný na hladinu moře. Zaznamenává ale, zdá se jenom trasu (nepodařilo se mi najít nějakou možnost, že by to zaznamenávalo i teplotu a tlak nebo dokonce zrychlení, což je škoda).
    Po připojení k PC se chová jako USB disk na kterém je několik souborů. Ty soubory jsou v nějakém binárním formátu a ani dodaný software je neotevře (nebo jsem to zkoušel blbě). Kromě toho připojení USB přístroj vypne (respektive přepne do jiného režimu).
    Pokud jde o dodaný sw, ten na mě působil celkem dobrým dojmem (teda dokud jsem to zkoušel na svém notebooku). Můj dojem akorát zkazilo to, že potřebuje network framework verze 4.5, což by samo o sobě nevadilo (OkMap ho potřebují taky), ale na CD nebyla instalace, ale jenom stahovač (nebyl jsem připojený, v opačném případě by to asi nebyl problém) a starší (kvůli OkMap má 3.5) nestačí. Ze stránek m$ jsem stáhnul už tři různé instalátory, které nefungují (pokaždé mám pocit, že stahujju přesně to co je potřeba). Analýzou sw instalovaného u mně jsem zjistil, že já jsem jej získal s AVR studiem (a nepamatuju si, že by s tím byly problény), pokud to teda nevyřešim jinak, asi tomu člověku nainstaluju AVR Studio, i když pochybuju, že se někdy dá na programování.


    Nějak jsem se nechal unést, předchozí odstavce asi přesypu do recenze. Důležité je, že se mi žádným způsobem nepodařilo přinutit ten přístroj, aby se připojoval jako zařízení sériového portu. Záhadné na tom ale je, že na dodaném CD je nějaký GPS wiever, který tento režim také očekává. A ještě jedna maličkost, tento přístroj nemá bluetooth (alespoň pokud vím), což je právě pro tyto účely (tj. zobrazení polohy v mapovém programu v notebooku nebo tabletu) praktické.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.